Paszteciki z kapustą bez jajek. Kocham to nadzienie. Bardzo apetyczne i mięciutkie

Paszteciki z kapustą brzmią pysznie, prawda? A w dodatku bez dodatku jajek. Brzmi kusząco, a smakuje wyśmienicie. Idealnie sprawdzi się na imprezę ze znajomymi lub kolację do barszczyku.

Poznaj mój przepis, który od lat sprawdza się na imprezach. Miękkie i chrupiące z delikatnym farszem paszteciki robi się szybko, ale jeszcze szybciej znikają z talerza. Wypróbuj przepis i przekonaj się na własnej skórze. Nadzienie może być tak naprawdę dowolne, ale w naszym przepisie widnieje kapusta.

SKŁADNIKI NA CIASTO

  • 7 gram suszonych drożdży
  • 260 ml wody
  • 450 gram mąki
  • olej do smażenia
  • pół łyżeczki soli

SKŁADNIKI NA NADZIENIE

  • 1 kilogram kapusty
  • 1 cebula
  • pół łyżeczki papryki czerwonej
  • sól i pieprz wedle uznania
  • 1/4 łyżeczki suszonej mięty
  • 5 łyżek oleju
  • pęczek koperku i pietruszki

PRZYGOTOWANIE

error: Content is protected !!