Mięso z kurczaka zalać w dużym garnku wodą. Po zagotowaniu, usunąć nadmiar wytworzonej piany. Do garnka wsypać sól, seler oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości. Ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki. Pokroić je w kostkę wraz z cebulą.
Paprykę po usunięciu z niej nasion i umyciu również pokroić w kosteczkę. Olej roślinny wlać na patelnię, a po jej podgrzaniu wsypać przygotowane wcześniej warzywa. Smażyć dopóki nie staną się miękkie. Po wyjęciu mięsa z ugotowanego bulionu, usunąć kości z kurczaka. Ziemniaki ugotować w tym samym garnku.
Następnie dodać do niego makaron, kawałki kurczaka i gotować tym razem do miękkości makaronu. Do miski wbić żółtko, wsypać mąkę i przelać śmietanę. Składniki dokładnie wymieszać aż do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Wymieszać jeszcze z dodatkiem odrobiny bulionu, w celu zahartowania.