Cienkie plasterki z kapusty stwórz. Umyj ogórka, paski oraz pierścienie z niego wytnij.
Wszystko w misce połącz. Jabłko obierz, cienkie paski z niego wytnij i sokiem z cytryny polej.
Dodaj posiekanego koperku. Solą i pieprzem dopraw. Jogurt lub kwaśną śmietanę wlej (jogurt dla naprawdę dietetycznej sałatki rekomendowany jest).
Kukurydzę wmieszaj. Dobrze wszystko wymieszaj i gotowe. Smacznego!
Kapustę i ogórka tak jak w pierwszym przepisie pokrój.
Posiekaną kolendrę i koperek dodaj. Jajka na twardo ugotowane białka i żółtka oddziel. Białka na małe kawałki pokrój, a żółtka widelcem rozgnieć.
Białka do warzyw w misce wmieszaj. Do żółtek sól, pieprz, olej, musztardę oraz śmietanę dodaj. Wymieszaj.