Są obłędnie smaczne i niezbyt skompilowane w przygotowaniu. Dlaczego więc nie zadowolić siebie i bliskich takim pyszny deserem? Dzisiaj powiem Ci, jak przygotować je w prosty i przyjemny sposób, abyś mogła zaserwować je np. na rodzinnym przyjęciu.
Margarynę wymieszaj z mąką. Dodaj żółtka i śmietanę, a następnie zagnieć ciasto.
Włóż ciasto do lodówki na 2 godziny (możesz nawet na całą noc). Rozwałkuj cienko ciasto i pokrój w cienkie paski.
Nawiń paski na metalowe stożki do pieczenia.
Jeśli nie masz specjalnych form, możesz je wykonać w domu z papieru pergaminowego.
Piecz rurki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Ubij śmietanę z cukrem. Możesz oczywiście przygotować masę budyniową i nią nadziać rurki, ale z śmietaną jest mniej problemów, a jest równie dobra jak i nie smaczniejsza.