Cały sekret tkwi w niesamowitym nadzieniu z sera i paluszków krabowych!
Włóż mięso mielone do miski, dodaj sól, czarny pieprz i przyprawy (do smaku). Dadaj śmietanę i jajko. Dłońmi dokładnie wymieszaj mielone mięso. Nadzienie: masło roztop w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Twardy ser i paluszki krabowe (możesz użyć mięsa kraba) zetrzyj na drobnej tarce.
W osobnej misce połącz schłodzone masło, twardy ser i paluszki krabowe, wymieszaj. Włóż mięso i nadzienie na godzinę do lodówki. Po tym czasie zacznij tworzyć kotlety. Zamocz ręce w zimnej wodzie, weź kawałek mielonego mięsa, uformuj z niego dłońmi mały placek.
Po środku każdego placka włóż odrobinę nadzienia i złącz brzegi mięsa, tworząc małe kotlety. Obtocz je w bułce tartej. Wlej olej roślinny na dobrze rozgrzaną patelnię. Smaż kotlety z obu stron, na średnim ogniu, na złoty kolor. Nie jest konieczne przykrywanie patelni.