7 białek z jaj 7 miar cukru 3 łyżki wody (o temperaturze pokojowej) 7 łyżek mąki (może być pszennej lub półgrubej)
Odrobina rumu 1 mała łyżka mleka
7 żółtek jajecznych 1 łyżeczka skrobi z kukurydzy 7 równych łyżek cukru 8 miar mleka 6 porcji mąki 1 opakowanie śmietany do ubijania 250g margaryny 50g czekolady
Dla bazy: Zacznij od dokładnego wymieszania 7 białek. Następnie stopniowo dodawaj do nich cukier, mąkę i wodę. Gdy masa stanie się jednolita, przełóż ją do formy lekko natłuszczonej. Wstawić do pieca i piec w temperaturze 160°C, aż nabierze złotawego odcienia (około 25 minut). Po wyciągnięciu z pieca, pozwól mu stygnąć, a następnie polej przygotowaną glazurą rumową.
Dla farszu: W misce połącz żółtka z cukrem, mąką, skrobią i 100 ml mleka. Dodaj do tego gorące mleko i gotuj przez około 5 minut. Po schłodzeniu dodaj margarynę i mieszaj aż uzyskasz gładki krem. Ten krem nałóż na upieczoną wcześniej bazę.