Podczas sezonu grypowego, ich wartość rośnie, jako że od wieków były cenione za eliminowanie patogenów, grzybów, wirusów i bakterii, stając się główną linią obrony.
Rozpocznij od jednej z cytryn – obierz ją i pokrój miąższ. Czosnek obierz, przekrój ząbki i dołącz do cytryny. W tej samej misce, dodaj drobno starty, obrany imbir. Następnie, wyciśnij sok z pozostałej cytryny, połącz go z miodem i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Umieść mieszankę w słoiku i pozostaw na 24 godziny. Zalecane jest rozpoczęcie konsumpcji eliksiru, spożywając jedną łyżeczkę rano na czczo lub rozpuszczając go w ciepłej wodzie i pijąc 3-4 razy dziennie zamiast herbaty.
Ten magiczny napój jest nieocenionym źródłem zdrowia i odporności, zwłaszcza w czasie sezonu grypowego, oferując skuteczną pomoc w walce z wirusami i bakteriami.