Do głębokiej miski włóż jajka. Solimy. Posypać cukrem waniliowym.
Dodaj cukier. Wymieszaj trzepaczką. Do masy wlać olej i wymieszać.
Wlać mleko i wymieszać. Następnie wlać skrobię i wymieszać. W małej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia.
Następnie przesiej mąkę do powstałej masy i dokładnie wymieszaj. Włóż papierowe foremki do muffinek. Ciasto wlać do połowy koszyka.
Do miski z pozostałym ciastem przesiej kakao. Wlać mleko. Wymieszaj trzepaczką.
Do babeczek dodajemy masę kakaową. Zawartość wymieszaj szpikulcem. Wierzch posypujemy granulkami czekoladowymi.
Formę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut w temperaturze 180°C (grzanie góra/dół). Po wyjęciu z piekarnika muffinki ostudzić i podawać.