Ciasto:
Krem:
Dodatkowo:
Do dekoracji:
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Żółtka jaj ubija się z cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Na koniec wmieszaj ubite, sztywne białka. Ciasto wykładaj na blachę o wymiarach 30 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez 20 minut – sprawdzić wykałaczką.
Budyń waniliowy ubić z sokiem wiśniowym i wodą na śmietanę. Masło ubijamy z cukrem pudrem i mieszamy z ostudzonym budyniem. Wymieszać z wiśniami do smaku.
Ubić bitą śmietanę za pomocą trzepaczek – na ciasto wyłożyć krem budyniowy i posmarować bitą śmietaną. Udekoruj według gustu. Ja używam kawałków czekolady i pestek wiśni. Alternatywnie całość można posypać startą czekoladą lub kakao.