Jest szybkie, giętkie i miękkie. Poza tym wygląda również pięknie. Nie potrzebujesz nawet tortownicy. Powstały efekt uzyskuje się poprzez wlanie ciasta do formy, w środek której wkłada się zwykłą szklankę. Jeżeli chcemy upiec ciasto na dużej blasze zalecamy podwoić ilość składników. Z ciasta można łatwo stworzyć efekt marmuru.
Wszystkie składniki (oprócz kakao i wody) wymieszać na ciasto.
Wymieszać jednolite ciasto. Najpierw wymieszaj jajka z cukrem. Dodać olej, mleko i wymieszać. Dodajemy również przesiane sypkie składniki. Ciasto podzielić na dwie połowy. Kakao wymieszać z wodą. Mieszankę wymieszać z połową ciasta.
Przygotujemy formę, którą posmarujemy masłem . Na środek formy stawiamy szklankę i wylewamy wokół niej obie części ciasta. Jeden dla jednej połowy, drugi dla drugiej połowy.