Nadzienie:
Ciasto:
Dodatkowo:
Do posypania:
Do miski dodać twarożek, posypać cukrem i wymieszać szpatułką.
W osobnej misce ubić mikserem białka. Do miski z twarogiem dodać pianę z białek i wymieszać. Następnie włóż masę twarogową do lodówki na 30 minut. Do miski wlać roztopione masło. Dodać cukier i jajka, ubić trzepaczką.
Następnie dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy przesiej mąkę przez sito. Dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Zagnieść ręcznie gładkie ciasto. Przykryj ciasto i pozostaw na 20 minut. Po upływie tego czasu ciasto przełożyć na posypany mąką stół.
Rozwałkować wałkiem i wycinać kółka za pomocą małej miski lub szklanki. Na ciasto nałóż nadzienie serowe. Złożyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W małej misce wymieszaj żółtko z mlekiem i posmaruj ciastka tą mieszanką. Włóż blachę do nagrzanego piekarnika.