W garnku podgrzej mleko na małym ogniu. Dodaj skrobię kukurydzianą, cukier i wanilię. Mieszaj, aż składniki się rozpuszczą. W osobnej misce roztrzep jajka. Dodaj jajka do garnka z mlekiem, ciągle mieszając, aby uniknąć zważenia się masy. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Pamiętaj, aby cały czas mieszać.
Ostudź krem do temperatury pokojowej. W misce wymieszaj ostudzony krem z serkiem śmietankowym, aż uzyskasz jednolitą masę. Na dnie formy ułóż warstwę biszkoptów. Na biszkopty wyłóż warstwę kremu. Powtórz układanie warstw, aż zużyjesz wszystkie biszkopty i krem. Wstaw deser do lodówki na 2-3 godziny, aby dobrze się schłodził i stężał. Przed podaniem, jeśli chcesz, posyp deser cukrem pudrem dla dekoracji.