Naleśniki ziemniaczane z nadzieniem – Nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz

 

Dziś przygotujemy niesamowicie pyszne danie ziemniaczane 😋. Jestem pewna, że pokochacie ten przepis!

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • Woda
  • 1 cebula
  • Olej słonecznikowy
  • 1 papryka
  • 100 gramów sera (3,5 uncji)
  • Wiosenne cebule
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżki cukru
  • 500 ml mleka / 2 filiżanki (17 uncji)
  • 200 gramów mąki / 11 łyżek (7 uncji)
  • Bułka tarta
  • Masło

Przygotowanie:

Obierz i ugotuj ziemniaki w wodzie, aż będą miękkie. Następnie zetrzyj je na tarce. Obierz i posiekaj cebulę. Smaż ją na oleju słonecznikowym, aż stanie się przezroczysta. Posiekaj paprykę na drobne kawałki. Zetrzyj ser na tarce. Posiekaj wiosenne cebule.

W dużej misce połącz starte ziemniaki, smażoną cebulę, paprykę, ser i wiosenne cebule. Dopraw solą i czarnym pieprzem do smaku. W osobnej misce ubij jajka z solą i cukrem. Dodaj mleko i mąkę, dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni z olejem słonecznikowym smaż cienkie naleśniki, używając 2 łyżek ciasta na każdy naleśnik.

Na każdy naleśnik nałóż trochę przygotowanej mieszanki ziemniaczanej, zroluj i obtocz w bułce tartej. Smaż naleśniki na maśle z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące. Smacznego 😋!

error: Content is protected !!