Weź większą miskę i wsyp do niej drożdże. Następnie wlej ciepłe mleko i wodę. Wymieszaj całość za pomocą trzepaczki. Odstaw na kilka minut, aby drożdże ruszyły. Po tym czasie dodaj olej, jogurt i jajko. Wszystko wymieszaj. Wsyp mąkę i sól. Wymieszaj i wyrób dobrze ciasto, aby było bez grudek przez około 5 minut.
Przykryj miskę ściereczką kuchenną i odstaw ją na 1,5 godziny. Po tym czasie posmaruj blat olejem i przełóż na niego ciasto. Uformuj z niego dziesięć kulek. Każdą rozwałkuj w podłużny pasek i zwiń w rulon, uformuj w kształt rogalików. Przygotuj blaszkę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia.
Przełóż na nią bułeczki rogakalikowe i przykryj je znów na 30 minut. W międzyczasie włącz piekarnik i nastaw temperaturę 220 °C. Wstaw bułeczki do nagrzanego piekarnika i piecz przez mniej więcej 20 minut. Upieczone bułki posmaruj masłem i zajadaj ze smakiem. Smacznego!