Pyszną, chrupiącą, aromatyczną cukinię, która swoim smakiem z pewnością was zachwyci.
W pierwszej kolejności musisz przygotować cukinię. Umyj ją, następnie odbierz i pokrój w plasterki (jeżeli masz młodą cukinię możesz użyć jej w całości, bez obierania).
Przygotuj sobie foliowy woreczek do żywności i wsyp do niego mąkę oraz pieprz i sól. Następnie w woreczku umieść cukinię, zakręć końce worka tak aby nic z niego nie wypadło i kilkukrotnie, energicznie nim potrząśnij, tak aby kawałki twojej cukinii pokryły się panierką.
Na rozgrzanej blaszce poukładaj kawałki cukinii i wstaw całość do piekarnika. Cukinia powinna pozostać w piekarniku przez około 15-20 minut, natomiast mniej więcej w połowie czasu pieczenia będziesz musiał obrócić kawałki cukinii na drugą stronę.
Do majonezu lub kwaśnej śmietany (jak wolisz) dodaj pokrojony czosnek i swoje ulubione zioła. To wszystko.