Łodygi czosnku zwykle wyrzucasz, ponieważ uważasz, że są do niczego nieprzydatne. Nie pozbywaj się ich.

Ta sałatka będzie świetnym dodatkiem do obiadu. Podana w towarzystwie chleba i wędliny może też stanowić pożywną kolację.

Składniki:

  • szklanka pokrojonych łodyg
  • puszka kukurydzy
  • jedna czerwona papryka
  • cztery ugotowane jajka
  • sok z połówki cytryny
  • dwie łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Paprykę i jajka kroimy w drobną kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy kukurydzę i pokrojone łodygi czosnku.

2. W osobnym naczyniu mieszamy oliwę z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalewamy sałatę i wszystko dokładnie mieszamy.

Pikantne i chrupkie łodygi czosnku – wspaniała alternatywa dla chipsów

error: Content is protected !!