Na czczo przed śniadaniem: szklanka wody z sokiem z cytryny.
Śniadanie: 200 ml jogurtu beztłuszczowego, łyżeczka otrębów owsianych, 2 jajka.
Po śniadaniu: po upływie 40-60 minut od śniadania – kawa bez cukru lub herbata.
Obiad: gulasz z cukinii, 200 g ryby na parze.
Kolacja: 250 g sałatki z marchwi, jabłka i startego selera, oliwa z oliwek i sok z cytryny do smaku, 2 kromki chleba z otrębów.
Na czczo przed śniadaniem: szklanka wody z sokiem z cytryny.
Śniadanie: 100 g chudego twarogu, posiekany koper, połowa papryki, zielona herbata bez cukru.
Obiad: 250 g sałatki z marchwi, jabłka i startego selera, oliwa z oliwek i sok z cytryny do smaku, 1 klops z piersi z indyka.
Kolacja: 200 g sałatki z rukoli, szpinaku, sałaty, warzyw, 20 g twardego sera, kromka chleba z otrębów.
Podaną powyżej dietę powtarzamy 3 razy. W ciągu 5 dni schudniemy około 1-1,5 kg. Aby dostrzec efekty, należy przestrzegać zasad diety i żywić się zgodnie z jej zaleceniami.