Cebulę pokroić w kostkę. Włóż na patelnię wysmarowaną olejem i smaż przez 2 minuty.
Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Umieść posiekaną marchewkę na patelni. Mieszaj i smaż przez dwie minuty.
Odetnij końce cukinii i pokrój w kostkę. Dodać do warzyw, wymieszać i smażyć przez dwie minuty.
Brokuły podzielić na pół różyczki. Układamy na patelni. Dobrze wymieszaj i smaż przez 4 minuty.
Następnie dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Mieszamy i smażymy 2-3 minuty. Dodaj jajka do miski.
Dodaj sól, czarny pieprz, oregano. Ubij trzepaczką. Następnie dodaj mleko i ponownie wszystko wymieszaj.
Zdejmij warzywa z kuchenki. I przykryj mieszanką jajeczną. Posyp tartym serem na wierzchu i wymieszaj.
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°C. Dodaj biały jogurt, posiekany koperek i zmiażdżony czosnek do małej miski.
Następnie zetrzyj ogórek do sosu. Posypać ziołami i wymieszać. Pieczone warzywa podawane są z pysznym sosem.