Domowe lody, które przygotujsz w 3 minuty: Bez cukru a smakują lepiej niż te z Lidla.

Doskonały przepis na pyszne i kremowe domowe lody. Ten przepis jest dowodem na to, że w prostocie kryje się nie tylko piękno, ale i doskonały smak.

Wyjątkowe, domowe lody, które przygotujesz w mgnieniu oka, uprzyjemnią ciepłe dni. Prosty i szybki przepis na idealne domowe lody.

Składniki:

  • 1 l śmietanki do ubijania (36%)
  • 300 ml słodzonego mleka skondensowanego
  • szczypta soli
  • 20 g rumu
  • pasta waniliowa
  • 4 nadziewane tabliczki czekolady
  • 50 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Do głębokiej miski wlać krem. Ubić mikserem. Podczas ubijania dodaj szczyptę soli.

Gdy śmietana się ubije, dodać skondensowane mleko. Wlać wodę i wymieszać z pastą waniliową. Mieszamy to wszystko razem. Posiekaj tabliczki czekolady na twardej powierzchni. Wkładamy je do miski.

Następnie posiekaj gorzką czekoladę. Dodaj do mieszanki. Dokładnie wymieszać. Wlać mieszaninę lodów do szklanej formy. Podczas chłodzenia musimy co jakiś czas mieszać masę. Włóż lody do zamrażarki na 6 godzin. Możemy kosztować.

Szybkie i pyszne domowe lody bez skondensowanego mleka

Składniki:

  • 500 ml śmietanki do ubijania (33%)
  • 250 ml mleka
  • 100 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

W rondelku wymieszaj śmietankę, mleko, cukier, cukier waniliowy i sól . Całość doprowadzamy do wrzenia, ciągle mieszając, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut, aż lekko zgęstnieje. Zdejmij mieszaninę z ognia i pozwól jej całkowicie ostygnąć.

Ostudzoną mieszaninę przelej do miski wyjętej z zamrażarki i wstaw do zamrażarki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Mieszaj mieszaninę co 30 minut przez pierwsze 3 godziny, aby zapobiec tworzeniu się kryształków lodu.

Po 4 godzinach lody są gotowe. Można podać od razu lub pozostawić w zamrażarce do czasu, aż będziesz miał ochotę go zjeść.

Wskazówki:

Aby uzyskać dodatkowy smak, możesz dodać do mieszanki różne smaki, takie jak kakao, roztopiona czekolada, owoce, orzechy lub masło orzechowe. A Jeśli nie masz zamrażarki z funkcją lodów, możesz po ostygnięciu masę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Mieszaj widelcem co 30 minut, aby zapobiec tworzeniu się kryształków lodu. Lody można udekorować świeżymi owocami, bitą śmietaną, polewą czekoladową lub orzechami. Smacznego!

Życzymy smacznego!

error: Content is protected !!