Zagotuj dużą ilość osolonej wody. Gotuj liście kapusty przez 4-5 minut, aż staną się miękkie. Odsącz liście i odłóż na bok. Drobno posiekaj pozostałą kapustę. Obierz i pokrój ziemniaki na małe kawałki. Posiekaj cebulę i czosnek. W dużym garnku lub patelni podsmaż cebulę i czosnek na oliwie z oliwek, aż staną się przezroczyste.
Dodaj ziemniaki i posiekaną kapustę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj trochę wody i gotuj na małym ogniu, aż warzywa zmiękną i ziemniaki będą gotowe. Na każdym liściu kapusty umieść porcję przygotowanego nadzienia. Dodaj plasterki sera Gouda. Zwiń liście kapusty, tworząc małe paczuszki. Ułóż faszerowane liście kapusty w naczyniu do zapiekania.
Posyp resztą sera Gouda i startym parmezanem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 25 minut, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni. Podawaj gorące, posypane dodatkowym parmezanem, jeśli lubisz. To danie jest doskonałe samo w sobie, ale możesz je również podać z ulubionym sosem pomidorowym lub jogurtowym.