Na pewno nie znałaś tego sposobu na przygotowanie pieczarek. Dzięki wykonaniu kilku prostych kroków otrzymamy niezwykle aromatyczne grzyby o wyjątkowym smaku.
Gotowanie pieczarek w taki sposób jest niezwykle popularne w Hiszpanii, w naszym kraju wciąż wiele osób nie słyszało o takim wariancie przygotowania grzybów, a naprawdę warto z niego skorzystać!
Na początku kroimy pieczarki, paprykę oraz czosnek. Następnie rozgrzewamy olej na patelni (wlewamy go tyle, by całkowicie przykryć dno), po czym wkładamy paprykę i czosnek.
Po około minucie wrzucamy pieczarki, całość mieszamy i dodajemy sól według uznania.
Po tym czasie dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. Po kolejnych pięciu minutach duszenia danie jest już gotowe do podania.
Pieczarki przygotowane w taki sposób mają bardzo wyrazisty smak dzięki dodatkowi papryki oraz czosnku. W taki sam sposób możemy także przygotować inne grzyby (gdy są mniejsze, nie trzeba ich nawet kroić).