Do wykonania ciasta (dwa razy) potrzebne będą:
Składniki na krem to:
Do polewy potrzebujesz:
Dodatki:
Ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i orzechy wymieszaj, a następnie połącz z ubitą masą. Ciasto rozlej na blachę (27×37 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Powtórz kroki, aby uzyskać drugi arkusz ciasta. Usuń skórkę z ciasta, gdy jest jeszcze ciepłe, i pozwól mu ostygnąć na metalowej siatce.
W misce zalej kawę rozpuszczalną wrzątkiem. Owsiankę wymieszaj z niewielką ilością wody, dodaj do kawy i gotuj do zgęstnienia. Pozostaw do ostygnięcia.
Ubij masło z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodając ostudzoną owsiankę. Na koniec wmieszaj aromat rumowy. Krem podziel na dwie części.
Na dno blachy połóż pierwszy korpus, posmaruj go dżemem i rozprowadź po nim połowę kremu. Biszkopty namocz w kawie przygotowanej z 2 łyżek kawy rozpuszczalnej, 100 ml wrzątku i 1 łyżki cukru. Ułóż je na kremie, a następnie pokryj drugą połową kremu i przykryj drugim arkuszem ciasta. Całość umieść w lodówce na noc.