Łatwo dostępne składniki i minimum poświęconego czasu, czynią je najlepszą propozycją domowej sztuki kulinarnej dla wszystkich ceniących swój czas spędzony w kuchni oraz tych, którzy uwielbiają rozpieszczać rodzinę i gości wyjątkowymi i oryginalnymi, pysznymi daniami.
Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zmieloną razem z mięsem wieprzowym cebulę, dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj.
2. Przyprawione mięso, podziel na 4 części i uformuj z nich kulki. Ułóż je na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia zachowując odstępy między nimi. Rozpłaszcz je, tworząc miseczkę.
3. Teraz, umyj i oczyść pieczarki, a następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni z olejem. Ułóż gotowe pieczarki w mięsnej miseczce.
4. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż na warstwie pieczarek i lekko posól. Wierzch, posmaruj majonezem lub kwaśną śmietaną.
5. Na koniec, posyp serem startym na tarce o grubych oczkach.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut. Gotowe!