Na sos:
Usuń gruby środek z kapusty. Pokrój w cienkie plasterki. Włóż kapustę do garnka. Zalej wodą i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Odcedź kapustę przez sito i pozwól jej ostygnąć. Umieść patelnię na kuchence, dodaj olej. Pokrój cebulę i usmaż na średnim ogniu.
Dodaj posiekany czosnek. Wymieszaj i lekko usmaż. Zrób dziurę w środku kapusty w misce i dodaj jajka. Następnie dodaj mieszankę cebuli. Dodaj mąkę i sól.
Następnie dodaj mieloną paprykę i czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.
Naoliw patelnię na kuchence. Dodaj łyżkę kapusty na patelnię, uformuj ją. Smażyć na średnim ogniu, aż się zarumienią z obu stron.
Gotowe plastry kapusty układamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Przygotujmy sos: dodaj jogurt do małej miski.
Następnie dodaj koperek i starty ogórek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Delikatny przysmak z kapusty podajemy z sosem jogurtowym.