To danie, które wniesie do twojego codziennego menu nutę oryginalności, na pewno zrobi wrażenie zarówno na rodzinie, jak i na gościach. Nie potrzebujesz wiele czasu, aby przygotować to danie, które okazuje się niezwykle pożywne i niezwykle smaczne. Jest idealne jako główna potrawa lub przystawka, nawet na uroczyste okazje.
SKŁADNIKI 3 sztuki mięsa 1 cebula 2 ugotowane ziemniaki pomidor 4 łyżki śmietany lub majonezu 100 g sera 2 łyżeczki musztardy sól do smaku pieprz do smaku ulubione zioła ulubione przyprawy
PRZYGOTOWANIE Rozpocznij od rozbicia mięsa, wybierając wieprzowinę lub kurczaka. Posyp je solą, pieprzem oraz dodaj ulubione przyprawy i zostaw, aby się zamarynowało.
Pokrój cebulę w krążki i pomidora w plasterki. Następnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułóż krążki cebuli, a na nich kotlety. Musztardą posmaruj mięso, na wierzch połóż krążki pomidorów, które następnie smarujesz posiekanym czosnkiem i doprawiasz solą i pieprzem.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, zetrzyj je na tarce o średnich oczkach i rozłóż na pomidorach. Na warstwie ziemniaków rozsmaruj kwaśną śmietanę lub majonez.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni i piecz kotlety przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posyp je startym serem.