Ciasto przypomina ciasto francuskie, ale zawiera również warstwę jabłek, dzięki czemu jest niesamowicie świeże i pyszne. Jeśli spodziewasz się gości, koniecznie zaproponuj im ten deser.
Ciasto:
Nadzienie jabłkowe:
Krem:
Dodatkowo:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie ostrożnie mieszamy pozostałe składniki ciasta ze śniegiem na niskich obrotach.
Ciasto wykłada się warstwami na natłuszczoną i wypełnioną blachę do pieczenia o średnicy 22 cm. Piec 25-30 minut w temperaturze 170°C. Następnie pozostawia się do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Zalewamy około 3/4 szklanki wody (jeśli nie są zbyt soczyste), gotujemy do miękkości. Na koniec zagęścić 1 opakowaniem budyniu waniliowego w proszku.
Na schłodzone ciasto wyłożyć masę jabłkową. Wygładzamy i na koniec dodajemy warstwę kremu: Ubić śmietanę z cukrem i śmietaną.