To naprawdę dobry sposób na przygotowanie pysznego i pożywnego posiłku. Trwa krótko, a smakuje wybornie! Soczyste mięso w sosie śmietanowym i przypieczonymi ziemniakami, z pewnością zaskarbi sobie serca i podniebienia wszystkich domowników.
Ziemniaki umyć i obrać ze skórki. Następnie pokroić w plasterki o grubości około 3 mm. Posypać solą oraz przyprawą suneli i zalać śmietaną. Wszystko wymieszać w misce i wyłożyć do naczynia żaroodpornego do pieczenia. W tym samym czasie przeciąć na połowę cebulę i kroić w cieniutkie piórka. Następnie dodać plasterki do ziemniaków.
Udka z kurczaka doprawić curry, pieprzem i solą (można też dosypać przyprawy do kurczaka, będzie bardziej aromatyczny). Każdy kawałek mięsa obtoczyć w niewielkiej ilości śmietany. Podudzia wyłożyć na ziemniaki z cebulą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.