Wszystko, co musisz zrobić, to włożyć ciasto do robota kuchennego, pozwolić mu się wymieszać, a następnie po prostu wypełnić je według własnych upodobań. Polecam nadzienie z dżemem, ale można też użyć nadzienia serowego, makowego lub orzechowego.
Do wypełnienia według uznania:
Dodatkowo:
Przygotuj głęboki talerz o wymiarach 20×30 cm.
Wszystkie składniki z wyjątkiem białek włóż do dużej miski i zacznij mieszać ciasto. Jeśli chcesz ułatwić sobie pracę, użyj robota kuchennego lub trzepaczki z nasadkami do wyrabiania ciasta. Do drobno już wyrabianego ciasta dodać ubite białka. A teraz musimy to wszystko dobrze wypracować na gęste ciasto.
Ciasto dzielimy na 24 części, które rozwałkowujemy w owal. Uformuj bułeczki.
Wykładamy je na talerz do pieczenia i smarujemy olejem. Wstawiamy do piekarnika w temperaturze 180°C na około 25 minut. Zaraz po upieczeniu przykryj ciasto wilgotną ściereczką i pozwól mu całkowicie ostygnąć.