Liść laurowy, cytryna i miód uwolnią Cię od grypy, wyleczą kaszel i oczyszczą płuca – Najlepszy przepis.

Możesz w to nie uwierzyć ale liść laurowy to nie tylko świetna przyprawa do sosów, zup czy potraw. Jest to również skuteczny naturalny środek przeciwkaszlowy. Zrób z niego herbatę według tego przepisu i wykorzystaj jak najwięcej jej właściwości leczniczych!

Liść laurowy to cud natury, który  może pomóc w różnych problemach zdrowotnych. Jest bogaty w składniki odżywcze i zawiera duże ilości witamin A, C, kwas foliowy oraz minerały takie jak wapń, magnez, potas, żelazo, selen i miedź. Ponadto zawiera inne składniki aktywne, które nadają liściowi laurowemu doskonałe właściwości lecznicze.

Herbata z liści laurowych pomaga na różne schorzenia, m.in.:

  • infekcje skórne
  • artretyzm i reumatyzm
  • konwulsja
  • zapalenie pęcherza
  • wysokie ciśnienie krwi
  • migreny i bóle głowy
  • problemy z nerwem kulszowym
  • gromadzenie się wody w organizmie
  • zmęczenie mięśniowo-psychiczne
  • brak energii

  • zapalenie ucha i cewki moczowej
  • zespół napięcia przedmiesiączkowego
  • bezsenność, chrapanie
  • wzdęcia i niestrawność
  • odtruwa organizm

Do herbaty na kaszel potrzebujemy:

Na 1 filiżankę potrzebujemy:

  • 4 – 5 liści laurowych
  • miód
  • cytryna

Przygotowanie:

Liście laurowe dzielimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do filiżanki i zalewamy wrzącą wodą.

Pozostawiamy na 10 minut pod przykryciem. Następnie przecedzamy herbatę przez sito.

Możemy go pić z miodem i cytryną do smaku.  Pamiętaj, że oba składniki należy dodawać dopiero po ostygnięciu naparu, aby nie zdegradować cennych witamin i składników odżywczych. Pij herbatę w razie potrzeby w przypadku choroby lub zapobiegawczo raz dziennie.

Nie pij dłużej niż 10 dni z rzędu. Herbaty z liści laurowych powinny unikać osoby cierpiące na zaburzenia krzepnięcia, a także kobiety w ciąży i karmiące piersią. Życzymy dużo zdrowia!

error: Content is protected !!