Liść laurowy to cud natury, który może pomóc w różnych problemach zdrowotnych. Jest bogaty w składniki odżywcze i zawiera duże ilości witamin A, C, kwas foliowy oraz minerały takie jak wapń, magnez, potas, żelazo, selen i miedź. Ponadto zawiera inne składniki aktywne, które nadają liściowi laurowemu doskonałe właściwości lecznicze.
Na 1 filiżankę potrzebujemy:
Przygotowanie:
Liście laurowe dzielimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do filiżanki i zalewamy wrzącą wodą.
Pozostawiamy na 10 minut pod przykryciem. Następnie przecedzamy herbatę przez sito.
Możemy go pić z miodem i cytryną do smaku. Pamiętaj, że oba składniki należy dodawać dopiero po ostygnięciu naparu, aby nie zdegradować cennych witamin i składników odżywczych. Pij herbatę w razie potrzeby w przypadku choroby lub zapobiegawczo raz dziennie.