Majonezowe naleśniki – Lekkie i puszyste, które są o niebo lepsze od tradycyjnych.

Łatwe i szybkie naleśniki, które rozpływają się w ustach. Świetnie nadają się do dań wytrawnych oraz na słodko, a dodany do ciasta majonez sprawia, że zdecydowanie dłużej zachowują swoją świeżość i nie wysychają.

 

Jeśli jeszcze nie próbowałeś przygotować naleśników, według tego przepisu – koniecznie spróbuj teraz i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 0,5 l letniej wody
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżek ulubionego majonezu
  • 2 łyżek oleju roślinnego
  • szczypta soli

 

Dodatkowo – do naleśników na słodko:
  • 2 łyżki cukru
  • 15 g cukru waniliowego

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do wysokiej miski wlej wodę, dodaj jajka, olej i majonez. Wymieszaj składniki mikserem, a następnie stopniowo dodawaj mąkę z solą (na słodko – z cukrem), wymieszaj i odstaw ciasto na 20 minut.

2. Smaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, po obu stronach na złoty kolor przez ok 1 minutę. Gotowe!

 

Teraz wystarczy już tylko wypełnić je ulubionym farszem lub zajadać same naleśniki, ponieważ są wyjątkowo pyszne. Smacznego!

 

Podoba Ci się ten przepis? Podziel się na facebooku!
[fb_button]

 

error: Content is protected !!