Jeśli jednak nie masz czasu, możesz wybrać także mięso wieprzowe lub drobiowe. Rezultat jest również bardzo smaczny, a ponadto można go przygotować znacznie szybciej.
Mięso umyj, osusz i pokrój w plasterki. Lekko zagotuj.
Następnie pokroić w makaron. Dopraw solą i pieprzem, dodaj olej i dobrze wymieszaj. Pozostaw mięso w tej marynacie na co najmniej 1-2 godziny. Najlepiej pozostawić do marynowania na noc. Na patelni rozgrzej masło (jeśli go nie masz, możesz zastąpić je olejem). Mięso podsmaż na bulionie, a następnie przykryj pokrywką, aby puściło sok. Cebulę podsmażamy osobno na patelni na odrobinie oleju.
Dodaj cebulę do mięsa. Kontynuuj gotowanie, dodaj posiekany ogórek i grzyby. Następnie wlać bulion, przykryć i delikatnie dusić. Jeśli pracujesz z drobiem, będzie on gotowy bardzo szybko, najdłużej przygotowuje się wołowinę. gdy mięso będzie miękkie dodajemy ciśnienie, musztardę, śmietanę i doprawiamy odrobiną cukru. Możemy też doprawić odrobiną soli i czarnego pieprzu.