Są naprawdę bardzo smaczne – delikatne i pięknie chrupiące. Podaję je natarte czosnkiem i posypane serem, ale to od Ciebie zależy, na co masz ochotę.
Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, ale nie jest problemem, jeśli ktoś jest bardzo głodny smażyć od razu, ale dojrzewające ciasto to naprawdę fantazja. Drożdże dodać do letniego mleka z cukrem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać ciasto.
Włóż do większej torebki mikrotenowej. Wkładamy do lodówki, tam wyrośnie i zakwasi się, a ciasto wytrzyma tak tydzień (polecam maksymalnie 5 dni).
A dla tych, którzy nie mogą tego znieść, ciasto jest od razu smażone na gorącym tłuszczu. Wystarczy wziąć około garści ciasta na jedną langustynę. Smażymy w następujący sposób:
pierwsza strona pod okładką, druga bez okładki lub w ogóle bez okładki. Ale jesteśmy ostrożni, aby nie spalić naszych homarców.