Dla ciasta potrzebujesz:
Dla nadzienia:
Zacznij od przygotowania miski – powinna być sucha i czysta. Oddziel żółtka od białek (białka będą potrzebne później). Do miski wrzuć żółtka, dodaj cukier i ubij. Do tej masy powoli dodaj stopione masło, ubijając na wolnych obrotach. Następnie, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz skórkę z cytryny lub limonki* (*uprzednio dokładnie umyte i starte na tarce).
Następnie, odłóż mikser i zacznij ugniatać ciasto ręcznie, aż stanie się gładką kulą. Podziel ją na dwie części, owiń folią spożywczą i umieść w zamrażarce na 30 minut (nie w lodówce).
W międzyczasie przygotuj formę do pieczenia, wykładając jej dno papierem do pieczenia. Po 30 minutach wyciągnij ciasto z zamrażarki. Pierwszą część rozwałkuj i ułóż na dnie formy. Drugą część zostaw na później.
Teraz czas na krem. Wcześniej odłożone białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj do niej jogurt i przesianą mąkę, mieszając na niskich obrotach, aż składniki się połączą. Tę masę przełóż na ciasto w formie.
Na koniec, drugą część ciasta zetrzyj na tarce i posyp nią krem.