Wsyp mąkę do miski o dużej głębokości. W oddzielnej misce, podgrzej mleko.
Do mleka dodaj cukier, sól, a następnie jajko. Całość wymieszaj trzepaczką.
Dodaj drożdże do mleka, dobrze wymieszaj. W centrum mąki zrób dołek, do którego wlej zawartość miski z drożdżami.
Użyj szpatułki, aby połączyć składniki. Dodaj dwie łyżki mąki, po czym wyłóż ciasto na stół.
Na ciasto połóż miękkie masło i dokładnie wymieszaj rękami. Polej ciasto octem i ponownie wymieszaj.
Miskę natłuść olejem, włóż do niej ciasto, przykryj folią i ręcznikiem. Pozostaw na 30 minut, aby ciasto wyrosło.
Usuń powietrze z ciasta, wyłóż na stół i rozciągnij w dużym kole. Posmaruj ciasto miękkim masłem, złoż je w trzy części. Pokrój ciasto na sześć równych części, każdą z nich zroluj, a końce połącz. Ułóż ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj folią i odstaw na 10 minut.
Po tym czasie posmaruj wierzch ciasta mieszanką żółtka z mlekiem, posyp makiem. Umieść blachę w nagrzanym piekarniku.
Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika, pozostaw ciasto do ostygnięcia, a następnie podawaj.