Dodatkowo:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, doprawić (cukrem, cytryną, cynamonem), rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuścić i rozłożyć. Polecam papier do pieczenia, łatwiej będzie go przewrócić po upieczeniu.
Ubij ciasto biszkoptowe, żółtka i cukier. Dodajemy również olej i wodę (dodajemy po łyżce, ciasto powinno mieć konsystencję klasycznego ciasta biszkoptowego). Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu białka (wymieszać ręcznie i partiami).
Masę wylać na jabłka. Pieczemy w 175 stopniach, trzeba uważać, ciasto piecze się bardzo szybko (ok. 17-20 min).
Po upieczeniu i ostudzeniu przewrócić na drugą stronę. Z mleka, cukru i puddingu. z proszków gotujemy gęstą owsiankę, którą lekko studzimy, następnie mieszamy razem z twarogiem i jedną kwaśną śmietaną. Rozsmarować na odwróconym cieście, pozostawić do zastygnięcia i w międzyczasie przygotować lukier.
Rozpuść czekoladę na parze i wymieszaj z drugą śmietaną. Od razu smarujemy nim krem i możemy kroić ciasto.