Jak używam ogórków w domu – Przepis na sałatkę o niewiarygodnym smaku – i to bez konserwantów.

Sałatka z ogórków bez konieczności sterylizacji – prawdziwe orzeźwienie!

Składniki:

  • 3 kg świeżych ogórków
  • 4 duże cebule
  • 4 zielone papryczki
  • 4 łyżki domowej mieszanki warzyw (według upodobań)
  • 15 dkg cukru
  • 4 łyżki octu

Instrukcje:

  1. Krążki z ogórków przygotuj.
  2. Papryczki i cebulę drobno siekaj.
  3. Ogórki, cebulę i papryczki w misce dużej mieszaj. Dodaj do nich cukier, mieszankę warzyw i ocet.
  4. Pozwól składnikom, by na około 30 minut sokiem się nasiąknęły.
  5. Na sałatkę ręcznik połóż i na 24 godziny pozostaw.
  6. Po tym czasie sałatkę do słoików przenieś i dokładnie zakręć.
  7. W miejscu chłodnym przechowuj. Gotowe!

error: Content is protected !!