Siła natury, przeciwko której wirusy i bakterie nie mają szans. Zbieraj zielone orzechy.

Składniki:

  • 1/2 litra alkoholu
  • 1/2 litra przegotowanej wody
  • 30 małych zielonych orzechów włoskich
  • 3/4 szklanki brązowego cukru

Przygotowanie:

Umyte i posiekane orzechy posyp cukrem. Odstawić na kilka dni, a gdy wypuszczą sok, zalać go alkoholem. Możesz dodać wanilię, skórkę cytryny, pomarańczę, goździki lub cynamonMacerować przez 40 dni w nasłonecznionym miejscu, odcedzić i przelać do butelek z ciemnego szkła. Stosujemy 1-4 łyżeczki dziennie rozcieńczone wodą. Ta nalewka pomaga przy następujących problemach zdrowotnych:

  • niestrawność, zatrucie, ból brzucha
  • zapalenie żołądka, biegunka, zaparcia, wzdęcia
  • grypa żołądkowo-jelitowa, wirusy
  • pasożyty, infekcje bakteryjne i grzybicze
  • choroba tarczycy
  • miażdżyca, cukrzyca

Przepis nr 2

error: Content is protected !!