Siła natury, przeciwko której wirusy i bakterie nie mają szans. Zbieraj zielone orzechy.

Składniki:

  • 10 zielonych orzechów włoskich
  • 40% wódki

Przygotowanie:

Pokrój orzechy na małe kawałki i zalej je wódką. Zamknij szczelnie pojemnik, aby alkohol nie wydostawał się na słońce. Po kilku tygodniach płyn staje się brązowy. Przefiltruj i przelej do butelek. Napój jest gorący, dlatego przed użyciem rozcieńczyć go przegotowaną wodą i doprawić miodem. Pomaga przy bólach żołądka, wątroby i innych bólach brzucha.

Przepis nr 3

Składniki:

  • 5 zielonych orzechów włoskich
  • 1 litr 96% alkoholu
  • 250 g cukru
  • 1 litr przegotowanej wody
  • anyż

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki w szklanym pojemniku, dokładnie zamknij i umieść w ciepłym miejscu w cieniu na miesiąc. Po tym czasie przefiltrować i przelać do butelek. Możesz podawać go w szklance z kawałkiem świeżego jabłka. Ta nalewka pomaga przy problemach trawiennych, bólach żołądka i wątroby.

Przepis nr 4

error: Content is protected !!