Pasta z chili – Niezwykle smaczne – pyszny smak, nie do opisania.

Pasta chili – procedura przygotowania

W sylwestrową noc świetnie smakuje połączenie dobrego alkoholu z czymś lekko pikantnym. Świetnie sprawdzi się do tego przepis na pastę, który przygotujesz w 10 minut.

Składniki

  • kiełbasa – 150 g
  • cheddar – 150 g
  • masło posmarowane – 200 g
  • pasta chili – 1 łyżeczka
  • majonez – 2 łyżki
  • musztarda – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Kiełbasę przekrój na pół i zdejmij osłonkę z powierzchni. Następnie chabajkę zetrzeć na grubej tarce i przełożyć do miski. Drobno zetrzyj ser cheddar i dodaj go do kiełbasy. Do mieszanki wmieszaj również rozsmarowane masło z pastą chili i dopraw wszystko do smaku. Dodać musztardę i majonez i wszystko dokładnie wymieszać.

Uwaga: Po połączeniu wszystkich składników odstaw pastę na co najmniej godzinę. Pasztet świetnie smakuje również schłodzony – dlatego przed podaniem można go włożyć na godzinę do lodówki.

Wskazówka: Podawaj pastę na kromkach chleba lub z innymi ulubionymi wypiekami. Powierzchnię pasty można udekorować kawałkiem ogórka, czerwonej papryki i natki pietruszki.

error: Content is protected !!