Osusz schab papierowym ręcznikiem, a następnie pokrój mięso na kawałki.
Rozłóż plastry mięsa na blasze do pieczenia, dodaj posiekaną cebulę, sól, czarny pieprz i dobrze wymieszaj rękoma.
Skrop mięso oliwą z oliwek, wymieszaj i równomiernie rozłóż na blasze. Obierz, opłucz ziemniaki i pokrój je w cienkie talarki, a następnie przełóż do miski.
Dodaj do ziemniaków sól i pieprz, a potem wymieszaj. Mięso ułóż na ziemniakach.
Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki i posyp nim ziemniaki. W miseczce wymieszaj musztardę, jogurt i majonez.
Sosem polej ziemniaki. Blachę przykryj mokrym papierem do pieczenia i folią aluminiową.
Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 210-220°C przez 60-70 minut. Do miski przełóż obrane i pokrojone ogórki w drobną kostkę.
Dodaj posiekany szpinak, pokrojone pomidory, awokado i cebulę.
W osobnej miseczce połącz składniki na sos olej, a następnie całość wlej do miski z sałatką i wymieszaj.
Wyjmij mięso z piekarnika, zdejmij papier i folię, a następnie piecz jeszcze przez 20-30 minut w temperaturze 210 stopni.