W misce ubij jajko z cukrem, cukrem waniliowym i skrobią kukurydzianą, aż masa będzie gładka. Dodaj kwaśną śmietanę lub jogurt grecki i dokładnie wymieszaj. Przelej mieszankę do garnka i gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż krem zgęstnieje. Po zdjęciu garnka z ognia dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści.
Przykryj krem folią spożywczą (tak, aby folia dotykała powierzchni kremu) i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. W osobnej misce ubij 4 jajka z szczyptą soli i 1 łyżką cukru. Stopniowo dodawaj mąkę, mleko i stopione masło, mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Przykryj ciasto i odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 25-30 minut, aż ciasto stanie się złociste. Po upieczeniu pozostaw ciasto do ostygnięcia na 10 minut. Rozsmaruj krem jogurtowy równomiernie na cieście. Delikatnie zawiń ciasto w rulon, zaczynając od krótszego boku.