Szukasz pomysłu na szybką i bardzo smaczną przekąskę: Ta potrawa zajmie ci tylko 15 minut, a wszyscy goście z pewnością będą zadowoleni.

Aby przygotować tę pyszną przekąskę, musisz najpierw zająć się farszem. Zmieloną pierś z kurczaka podsmaż na patelni na małym ogniu i dodaj do niego czosnek oraz imbir. Gdy kurczak się zarumieni, dodaj do niego cebulę, kapustę oraz marchewkę – wszystkie składniki muszą być oczywiście posiekane. Taką mieszankę smaż przez kolejne 5 minut.

Kolejnym etapem jest przygotowanie pasty z wody i mąki, która będzie trzymać sajgonki w całości i sprawi, że te się nie rozlecą. Na rozłożone ciasto francuskie nałóż farsz, następnie zwiń w kształt sajgonki i sklej brzegi przygotowaną pastą.

Tak stworzone sajgonki są gotowe do smażenia. Do dużego garnka wlej litr oleju i dobrze go rozgrzej. Gdy olej będzie już gorący, to zacznij wrzucać do niego sajgonki. Twoja przystawka będzie gotowa, gdy ciasto się zarumieni.

Smacznego!

Czytaj dalej

error: Content is protected !!