Aby przygotować tę pyszną przekąskę, musisz najpierw zająć się farszem. Zmieloną pierś z kurczaka podsmaż na patelni na małym ogniu i dodaj do niego czosnek oraz imbir. Gdy kurczak się zarumieni, dodaj do niego cebulę, kapustę oraz marchewkę – wszystkie składniki muszą być oczywiście posiekane. Taką mieszankę smaż przez kolejne 5 minut.
Kolejnym etapem jest przygotowanie pasty z wody i mąki, która będzie trzymać sajgonki w całości i sprawi, że te się nie rozlecą. Na rozłożone ciasto francuskie nałóż farsz, następnie zwiń w kształt sajgonki i sklej brzegi przygotowaną pastą.
Tak stworzone sajgonki są gotowe do smażenia. Do dużego garnka wlej litr oleju i dobrze go rozgrzej. Gdy olej będzie już gorący, to zacznij wrzucać do niego sajgonki. Twoja przystawka będzie gotowa, gdy ciasto się zarumieni.