Sałatka z rzodkiewki i paluszków krabowych – Każda gospodyni musi znać ten przepis.

Sałatka z rzodkiewki z paluszkami krabowymi – procedura przygotowania

Spróbuj niezwykłej sałatki ze świeżej rzodkiewki z paluszkami krabowymi pełnymi świeżych ziół. Można podawać jako danie główne ze świeżymi wypiekami lub jako lekką przystawkę.

Składniki

  • rzodkiewki – 700 g
  • paluszki krabowe – 180 g
  • jajka na twardo – 4 szt
  • szalotka – do smaku
  • majonez, śmietana lub jogurt – 5 łyżek lub według smaku
  • koperek – do smaku
  • sól dla smaku
  • mielony czarny pieprz – do smaku

Przygotowanie

Umyte i oczyszczone rzodkiewki przekrój na pół, a następnie pokrój je razem z paluszkami krabowymi w cienkie plasterki. Następnie przełóż wszystko do większej miski.

Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić w cienkie plasterki. Drobno posiekaj umytą cebulę dymkę i przełóż ją do miski razem z jajkami. Dodać posiekany koperek, sól i zmielony czarny pieprz. Na koniec dodać majonez i wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Sałatkę możesz podać od razu, ale będzie lepiej smakować, jeśli zostawisz ją w lodówce na co najmniej 3 godziny.

Wskazówka: Jeśli chcesz podkreślić smak sałatki, przed podaniem skrop ją świeżym sokiem z cytryny.

error: Content is protected !!