Użyj skórki z cytryny na bolące stawy – raz na zawsze pożegnaj się z dokuczliwym bólem.

Cytryna to owoc, który należy do gatunku jagód. Choć cytrusy kojarzą się z tropikalnym klimatem, to z powodzeniem można w domu hodować drzewko cytrynowe.

W cytrynie można znaleźć bogactwo witamin i minerałów. Regularne spożywanie cytryny poprawia jakość zdrowia, odporność, a nawet wspiera organizm w walce z cukrzycą.

W cytrynie można znaleźć choćby witaminy A, B1, B6, C oraz minerały jak: potas, wapń, fosfor, magnez i bioflawonoidy. Te składniki mogą wyeliminować nawet dokuczliwy ból stawów.

W jaki sposób? Użyj skórki z cytryny.

Skórka z cytryny na ból stawów – przepis

Sposób 1: Skórkę z umytej cytryny należy zetrzeć, uważając, aby zetrzeć jedynie żółtą część. Startą skórkę należy nałożyć na bolące miejsce i zakryć gazą, a później przewiązać bandażem, aby produkt nie rozsypał się.

Sposób 2: Dwie cytryny należy obrać, włożyć do małego słoika i zalać oliwą z oliwek. Miksturę trzeba odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie można jej używać do smarowania obolałego miejsca.

Można też namoczyć w nim gazę i przyłożyć na bolące miejsce, a dodatkowo zawinąć je bandażem, aby się nie przesuwała.

error: Content is protected !!