Słodycz gotowa w 5 minut: Ten deser zrobisz codziennie – Prosty przepis z kilkoma składnikami.

Wyjątkowo smaczne ciasto, które tak Ci zasmakuje, że będziesz je regularnie przygotowywać. Stał się wielkim hitem w naszym domu, dzieci nie mogą przestać się nim zachwycać.

Składniki:

  • 170 ml mleka
  • 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka cukru granulowanego
  • 2 żółtka
  • 8 g cukru waniliowego
  • 170 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 białko jajka
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 60 g cukru pudru
  • 8 g proszku do pieczenia
  • 120 ml mleka
  • dżem morelowy
  • cukier puder

Przygotowanie:

Dodaj cukier waniliowy, cukier, żółtka, skrobię do rondla z mlekiem i wymieszaj trzepaczką. Umieść zapiekankę na ogniu i dobrze wymieszaj, aż powstanie krem.

Do miski dodać jajko, białko, olej, cukier i ubić trzepaczką. Następnie dodać mleko i ponownie wymieszać.

Stopniowo przesiej mąkę i proszek do pieczenia do mieszanki. Zmiksuj cienki krem. Krem przełożyć do foremek z papierowym kubeczkiem pośrodku.

Następnie za pomocą rękawa cukierniczego nałóż krem ​​waniliowy w kształcie gwiazdki. Umieść foremki na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 170°C.

Po upieczeniu posyp ciastka cukrem pudrem, na środek wyłóż dżem morelowy i podawaj. Smacznego!

error: Content is protected !!