Imbir i marchewka to dwa popularne składniki, które połączone ze sobą potrafią skutecznie walczyć z objawami grypy – leczą kaszel, oczyszczają płuca ze śluzu i dodatkowo wspierają odporność dzięki zawartości wielu cennych witamin i składników odżywczych.
Imbir stosuje się jako przyprawę, ale jest też od wieków powszechnie znanym lekarstwem na wszelkie dolegliwości dróg oddechowych. Marchew jest smaczna i zdrowa, jest bombą witaminową, a dodatkowo ma świetne działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.
Jest najzdrowszym i najbardziej bogatym w witaminy warzywem korzeniowym, dostarcza organizmowi wielu niezbędnych witamin i składników odżywczych, takich jak witamina A, witamina C, witaminy z grupy B, potas, fosfor, żelazo i wapń, a w połączeniu z odpowiednimi dodatkami potrafi skutecznie zwalczać kaszel i pomaga w problemach z oddychaniem.
Połączenie marchewki i imbiru to kompleksowy i skuteczny sposób do walki z przeziębieniem i grypą, doskonale pomaga też łagodzić dolegliwości układu oddechowego.