Pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale marchewka i imbir połączone ze sobą to bardzo skuteczna broń w walce z różnymi chorobami – Przepis.

Równie skutecznym lekiem jest marchewkowo-imbirowy syrop wzbogacony dodatkiem miodu i cytryny Do przygotowania go potrzebne są:

  • sok z 1 cytryny
  • 1 plasterek imbiru (ok. 3 cm grubości)
  • ok. 6 kawałków świeżej marchewki
  • ok. 5 łyżek miodu

Obraną i pokrojoną marchewkę trzeba ugotować w niewielkiej ilości wody, ostudzić i rozgnieść widelcem. Dodać starty imbir, sok z cytryny oraz miód i dokładnie wymieszać całość. Gotową miksturę należy przełożyć do czystego, szklanego pojemnika i przechowywać szczelnie zamkniętą w lodówce.

Powinno się spożywać po 4-5 łyżek syropu codziennie, aż do momentu ustąpienia objawów. Syrop nie tylko łagodzi objawy grypy, ale dodatkowo pomaga łagodzić ból i stany zapalne, łagodzi zgagę, dodaje energii i pomaga w walce ze stresem.

Jedynym przeciwwskazaniem do stosowania go jest cukrzyca i przyjmowanie leków moczopędnych.

Czytaj dalej

error: Content is protected !!